De paramenners zijn de afgelopen jaren vaste deelnemers in Beekbergen. De organisatie van het Paardenspektakel vindt het belangrijk om juist deze menners de gelegenheid te geven in de ambiance van een internationaal topevenement te rijden.

Dit jaar is de wedstrijd voor de Nederlandse deelnemers aan de Para Equestrianrubriek onderdeel van De KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy. Dit is een competitie over vier wedstrijden. De eerste wordt eind deze maand in Exloo gehouden. Vervolgens is het de beurt aan Kronenberg (18-24 april) en daarna staat Beekbergen op de competitiekalender. De finale wordt in het eerste weekend van augustus in Hulsberg verreden. Menners moeten aan tenminste twee van de drie wedstrijden meedoen om in aanmerking te komen voor de finale. Wie de finale wint, is winnaar van de Trophy.
In 2018 won Franciska den Elzen (foto) de Para menwedstrijd in Beekbergen. Den Elzen beschikt over twee troeven: de pony Bart Blom en het paard Lars. Wij verwachten haar eind juni met één van beiden in actie te zien in Beekbergen, evenals regerend wereldkampioen Jacques Poppen.