De vaardigheidsproef bij de vierspannen was vandaag ongelooflijk spannend. Het klassement ging flink door elkaar. Vooraf golden Chester Weber en Koos de Ronde als favorieten voor de overwinning, maar de Fransman Benjamin Aillaud ging met de eerste prijs naar huis en in de prijsuitreiking schalde daarom de Marseillaise over het terrein.

De Belg Dries Degrieck reed als enige probleemloos binnen de tijd en foutloos. Dat leverde hem niet alleen de overwinning in de vaardigheid op, maar hij klom uiteindelijk naar een prachtige tweede plaats in de einduitslag.
Benjamin Aillaud stuurde zijn AraboFriezen zonder fouten door het parcours en moest alleen een luttele 0,84 strafpunten voor tijdsoverschrijding laten bijschrijven.

Koos de Ronde was minder fortuinlijk, hij reed er 2 balletjes af en kreeg tijdfouten; totaal moest hij 10,98 strafpunten laten bijschrijven. Laatste deelnemer en tot dan klassementsleider Chester Weber slaagde er ook niet in om foutloos te blijven. Ook hij reed er twee balletjes af en had tijdfouten, waardoor hij zakte naar de derde plaats.

Koos de Ronde werd vierde, maar prolongeerde wel zijn nationale titel. Het NK podium was uiteindelijk hetzelfde als vorig jaar, met goud voor Koos de Ronde, zilver voor Mark Weusthof en brons voor Peter de Ronde.