Nog maar een week en dan gaat de wedstrijd van start. We zijn trots op ons enorme internationale deelnemersveld. Uit 18 landen komen menners naar Beekbergen.

Tweespannen
Voor de tweespannen is de wedstrijd een goede voorbereiding op het Wereldkampioenschap in Drebkau (september). Met maar liefst 45 aanspanningen in deze klasse hebben we een fors aantal deelnemers. Regerend wereldkampioen Martin Hölle is van de partij en ook de beste tweespanrijders uit Nederland komen aan de start, waaronder regerend Nederlands kampioen Stan van Eijk en de winnaar van de Tergouw Plaquette van vorig jaar: Antonie ter Harmsel.

Vierspannen
Ook het deelnemersveld van de vierspanrubriek mag er zijn met een aantal topmenners waaronder Christoph Sandmann, regerend wereldkampioen Boyd Exell en de winnaar van vorig jaar Che ster Weber. Voor de Nederlandse vierspanrijders gaat de strijd niet alleen om de internationale prijzen, maar ook om het Nederlands kampioenschap. Het volledige podium van vorig jaar komt aan start, waarbij titelverdediger Koos de Ronde als grote favoriet geldt.

Officials
Barry Hunter tekent voor het parcoursontwerp. Deze ervaren internationale parcoursbouwer zal ook op het wereldkampioenschap tweespannen in functie zijn.
Daarnaast zijn er maar liefst drie juryleden die ook op het WK in Drebkau aan de ring zitten: Joaquin Medina Garcia (ESP), Reiner Wannenwetsch (GER) en Barna Fejér (HUN). Het jurycorps wordt gecompleteerd door voorzitter Jaap Boom (NED) en Jacob Bendtsen (DEN).

Para Equestrian
Het is traditie dat Beekbergen ook podium biedt aan de paramenners. Dit jaar telt de wedstrijd ook mee in de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy. Vorig jaar won Francisca den Elzen (die inmiddels ook regerend wereldkampioen in haar grade is) de wedstrijd. Ook regerend wereldkampioen en ambassadeur van Parapaard (het goede doel van onze charity) Jacques Poppen rijdt mee.