Vrijdagavond 28 juni stond in het teken van het charity diner. De kaarten voor deze avond waren helemaal uitverkocht. De opbrengt ging naar Sportfonds Parapaard. Parapaard ondersteunt de gehandicapte paardensporter. Niet alleen mensen met een beperking die rijden op een manege, maar ook huifbedrijden wordt mogelijk gemaakt door Parapaard. Paardrijden geeft niet alleen een mentale opkikker, maar heeft ook een zeer goede werking op het fysieke gestel van gehandicapten.

De 97 gasten genoten van een gezellige avond met een overheerlijk diner en kregen uitstekende service van het bedienende personeel. De ‘Spotlight piano’s’ verhoogden de sfeer met hun muzikale omlijsting. De Parapaardknuffels Kareltje en Carolientje vonden ondertussen gretig aftrek.

Ambassadeur van Parapaard, wereldkampioen paramennen Jacques Poppen, vertelde zijn indrukwekkende verhaal. Nadat hij een dwarslaesie had opgelopen en in een rolstoel belandde, gaven de paarden hem ‘zijn benen terug’.
Veilingmeester Paul Blees kreeg ter plekke nog extra veilingitems aangeboden, waaronder een aantal weekenden bij Droomparken vakantiepark en een ‘Dakar experience’. Als klap op de vuurpijl stelde TR Care, de bouwer van tilliften voor gehandicapte ruiters, belangeloos een lift beschikbaar en bood ook nog eens 3 liften met 40% korting aan.

Jeroen Kijkindevegte presenteerde de avond en vertelde ook hoe hij als jochie op een manege meehielp bij de paardrijlessen voor gehandicapten. Aan het einde van de avond werd alles bij elkaar opgeteld en bleek de opbrengst het formidabele bedrag van € 57.000.